Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΦΡΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΥ ΣΤΗ ΒΑΛΤΙΜΟΡΗ...

Ιδιαίτερο ...μάθημα στους φοιτητές  λάτρεις των ταινιών τρόμου και φρίκης προσφέρει το Πανεπιστήμιο της Βαλτιμόρης και υπόσχεται "φευγάτα" μαθήματα με "αίμα και σπέρμα"...
Στόχος των μαθημάτων είναι η ενδελεχής μελέτη ταινιών και κόμιξ που εμπλέκουν τους ζωντανούς νεκρούς.
 Αντί για τυπικά δοκίμια, οι σπουδαστές γράφουν σενάρια για ταινίες τρόμου ή δημιουργούν storyboards επικεντρώνοντας προς την ιδανική ταινία με τέρατα και ζόμπι.

Το όνομα του τμήματος λέγεται Zombie 101, η ιδέα ήταν η ικανοποίηση των απαιτήσεων για ενδιαφέροντα, πρωτότυπα μαθήματα που ανταποκρίνονται στη μοντέρνα ποπ κουλτούρα και στο πλαίσιό του οι φοιτητές μαθαίνουν πώς λειτουργούν η λογοτεχνία και τα ΜΜΕ και πώς αυτά αντικατοπτρίζουν τη σημερινή εποχή.

Ωστόσο, πέραν των διδακτικών αρετών του μαθήματος, οι φίλοι των ταινιών με ζόμπι καλωσορίζουν την ενασχόληση με ένα όχι και τόσο ακαδημαϊκού χαρακτήρα θέμα: «αίμα και σπλάχνα» (το γνωστό…gore).

«Θα ασχοληθούμε με κάποια από τα πιο αηδιαστικά πράγματα που έχουν γίνει ποτέ στο σινεμά τρόμου… θέλω να αυξήσω ακόμα περισσότερο το επίπεδο του υλικού όσον αφορά το πόσο αποκρουστικό θεωρείται από την πλειοψηφία. Δεν πρόκειται για κινούμενα σχέδια με χνουδωτά χαριτωμένα λαγουδάκια. Εντάξει, μπορεί να εμφανιστούν λαγουδάκια, αλλά μάλλον για να γίνουν κομμάτια» είπε ο Άρνολντ Μπλούμπεργκ, συγγραφέας του βιβλίου Zombiemania και ένας εκ των διδασκόντων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου