Τετάρτη 4 Μαΐου 2011

ΦΙΛΟΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥΡ; ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΟ ΝΕΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


Την πρώτη τους …απόβαση στο Νέο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης κάνουν οι φίλοι του παρκούρ. Το σπάνιο όσο και θεαματικό αυτό άθλημα ετοιμάζεται να «καταλάβει» το …σπίτι του Δήμου το Σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαϊου.










Οργανωτής και εμπνευστής της πρωτοβουλίας- εκδήλωσης, η οποία εντάσσεται στα πλαίσια της νεανικής κουλτούρας της πόλης μας, η Αντιδημαρχία Νεότητας Αθλητισμού και Εθελοντών του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Το πρώτο ραντεβού των «ιπτάμενων» φίλων του αθλήματος  έχει οριστεί για το Σάββατο 7 Μαίου από τις 17:00 – 20:00 με Parkour και workshop ενώ το πρόγραμμα ολοκληρώνεται  την Κυριακή  από τις 16:00 -20:00 με Parkour, Freerun, Tricking αλλά και graffiti, hip-hop.
Και δυο λόγια για όσους δεν γνωρίζουν και πολλά γύρω από το τι εστί Parkour . Πρόκειται για ένα καινούριο σχετικά σπορ στην Ελλάδα,  γνωστό και ως «η Τέχνη της Φυγής» . Μια γαλλικής καταγωγής μη-ανταγωνιστική σωματική και πνευματική τέχνη που έχει ως στόχο την ταχύτατη, ασφαλή και βέλτιστη δυνατή μετακίνηση από οποιοδήποτε σημείο του χώρου Α σε διαφορετικό σημείο Β, χρησιμοποιώντας μόνο τις ανθρώπινες σωματικές ικανότητες. Οι μαθητές του Parkour ονομάζονται traceurs και οι μαθήτριες traceuses. Στο parkour περιλαμβάνονται και η υπερπήδηση εμποδίων, φυσικών και τεχνητών, όπου ως εμπόδια μπορούν να θεωρηθούν τα πάντα, από βράχοι, ποτάμια, ή κλαδιά μέχρι τοίχοι, πεζούλια, ή κάγκελα.
Όσο για το Freerunning ,είναι η τέχνη της ελεύθερης σωματικής έκφρασης, χωρίς περιορισμούς και όρια. Αποσκοπεί στην ομορφιά, τη χάρη, και την ομαλότητα της κίνησης. Ο free-runner προπονείται ώστε να μπορεί να κινείται ελεύθερα στο περιβάλλον, αστικό ή μη, και να μπορεί να εκφράζει τον εαυτό του μέσω της διάδρασης με τα διάφορα αντικείμενα του χώρου.






http://www.psema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου