Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΗΜΕΡΑ ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ ΣΤΟ ΑΠΘ

Μια διαφορετική ημέρα από τις άλλες, μια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, θα είναι για το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης η Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου.

Το Α.Π.Θ στοχεύοντας να αποτελέσει το πρώτο «Οικολογικό Πανεπιστήμιο» της χώρας συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (16-22 Σεπτεμβρίου) και προσκαλεί την Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου όλα τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας, να αφήσουν το αυτοκίνητό τους και να περπατήσουν, να χρησιμοποιήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς ή εναλλακτικούς τρόπους μετακίνησης, φιλικούς στο περιβάλλον, όπως είναι το ποδήλατο.

Σε όλη τη διάρκεια της ημέρας λοιπόν, ο χώρος της Πανεπιστημιούπολης θα είναι κλειστός για όλα τα Ι.Χ. αυτοκίνητα με εξαίρεση την πρόσβαση στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ενώ θα διανεμηθούν ειδικές οδηγίες για τις προσβάσεις σε περίπτωση ανάγκης, καθώς και για τους περιφερειακούς χώρους στάθμευσης.

Με αυτό το συμβολικό τρόπο το Α.Π.Θ. στέλνει το μήνυμα: «Μια μέρα χωρίς αυτοκίνητο φέτος, πολλές μέρες χωρίς αυτοκίνητο στο μέλλον για καλύτερη ποιότητα ζωής», ενώ κάνει ένα πρώτο βήμα για τον σταδιακό περιορισμό της χρήσης του ιδιωτικού αυτοκινήτου στο χώρο της Πανεπιστημιούπολης και την ενίσχυση όλων των ήπιων εναλλακτικών μορφών βιώσιμης κινητικότητας.

www.psema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου