Πέμπτη 27 Ιανουαρίου 2011

ΠΟΙΟ ΑΣΥΛΟ? Η ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΗΣ ΝΟΜΙΚΗΣ..

Το πρόβλημα της μετανάστευσης στην χώρα αυτή αντιμετωπίζονταν πάντοτε πρόχειρα, στο πόδι, χωρίς κάποιο "εθνικό" σχέδιο σε ένα από τα σοβαρότερα σύγχρονα θέματα της χώρας μας. Μα θα μου πείτε, εδώ δεν αντιμετωπίζονται στα σοβαρά αλλά και άλλα μεγάλα θέματα, ελπίζουμε σε μια σωστή μεταναστευτική πολιτική;
Τα πράγματα όμως μετά την κατάληψη της νομικής από μετανάστες, έχουν πάρει πολύ σοβαρή τροπή.
Καταρχήν είναι απίθανο να πιστέψω προσωπικά ότι μια δράκα μεταναστών πήρε από ΜΟΝΗ της την πρωτοβουλία να καταλάβει Ελληνικό πανεπιστήμιο. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε αν και ποιοι και τους ενθάρρυναν γι αυτό, αλλά είναι περίεργο, άνθρωποι που δεν είναι "δικτυωμένοι" με τα μέσα και τα έξω της Ελληνικής πραγματικότητας να κλείνουν μια σχολή για να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους, είτε αυτά είναι δίκαια, είτε είναι άδικα.Θέλω να γράψω πάρα πολλά. Είμαι οργισμένος. Βλέποντας μάλιστα την εκπομπή του Κώστα Μπαξεβάνη "το κουτί της Πανδώρας" βλέποντας τα πλάνα και τις συζητήσεις, πραγματικά με έπιασε κατάθλιψη. Το κρατικό πανεπιστήμιο σαν έννοια φαίνεται πως αργοπεθαίνει μέσα μας και απλά ψάχνουμε να βάλουμε την ταφόπλακά του. Διαλυμένα κτήρια, ανυπαρξία ερευνητικών κέντρων, έλλειψη προσωπικού, οικογενειοκρατία, τμήματα "φαντάσματα", σπατάλες και ελλείψεις συγγραμμάτων, είναι μερικά από τα αποστήματα, που οδηγούν στην απαξίωση του Ελληνικού πανεπιστημίου. Πραγματικά, είναι ΗΡΩΕΣ οι καθηγητές και οι φοιτητές που με όρεξη προσπαθούν να κάνουν την δουλειά τους.Τώρα, εν όψη εξεταστικής, έρχεται αυτό το πολύ παράξενο γεγονός. Γιατί τώρα; Γιατί στο Πανεπιστήμιο, μέσα σε σχολή; Επειδή έχει άσυλο; Μήπως αυτό το θέμα μας βάλει σε συζητήσεις για το ΑΣΥΛΟ;Ποιοι κάνουν κατάληψη; Μετανάστες (δεν εξετάζω αν έχουν δίκιο ή όχι). ΠΩΣ; Ποιοι τους το επέτρεψαν; Ποιοι νομίζουν πως είναι αυτοί που ζήτησαν άδεια από την πρυτανεία να "φιλοξενήσουν" τον οποιοδήποτε που θέλει να διαμαρτυρηθεί; Δηλαδή να έρθω κι εγώ, και ο Κώστας και η Μαρία που μείναμε άνεργοι και να ζωστούμε μέσα σε οποιοδήποτε πανεπιστήμιο; Κι εσύ φοιτητή - ο ΜΑΛΑΚΑΣ της υπόθεσης- θα πληρώνεις τα ενοίκια σου για μια ακόμη χαμένη εξεταστική, για ακόμη περισσότερο χαμένο χρόνο, για μια παιδεία που παραπαίει, που ο καθένας κάνει ΟΤΙ γουστάρει και ότι του καπνίσει στα πλαίσια ενός "Πανεπιστημιακού Ασύλου", δήθεν ελευθερίας και δικαιωμάτων; Και ΠΟΙΟΣ θα κοιτάξει το ΔΙΚΟ ΣΟΥ δικαίωμα για γνώση, για σωστή λειτουργία της σχολής σου, το δικαίωμα να μάθεις και να εκπαιδευτείς με ΣΕΒΑΣΜΟ στον χρόνο σου και στα νιάτα που σπαταλάς σε αυτό το αχούρι; Που είναι η δική ΣΟΥ ελευθερία φοιτητή; Ποιοι σου την κλέβουν;Και τι νομίζουν πως θα γίνει αυτοί που κατέλαβαν τη σχολή;  
-Θα τους απελάσουν έτσι κι αλλιώς. Κακό κάνουν στον εαυτό τους, καλό δεν κάνουν.
-Μερικοί από την απεργία πείνας θα καταλήξουν σε νοσοκομείο. Θα τους θεραπεύσουν και θα τους απελάσουν.
-Οι φοιτητές της νομικής θα χάσουν το εξάμηνο.
-Θα αρχίσουν συζητήσεις περί εισαγγελικών παρεμβάσεων, κατάργησης του ασύλου, όπως κάθε φορά που διαδραματίζονται ανάλογα γεγονότα.
Και ΝΑ το πάτημα για το ιδιωτικό πανεπιστήμιο που κάποιοι διακαώς επιθυμούν. Να δεις που και αυτό θα τεθεί υπό συζήτηση!Όπως και να έχει το τσαντίρι αυτό που βλέπουμε σήμερα, αντί να φιλοξενεί ορεξάτους ανθρώπους και να στεγάζει τα όνειρα και τις προσδοκίες των ανθρώπων που ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ της Ελλάδας, σήμερα στεγάζει την εξαθλίωση, βαρεμένους φοιτητές, βολεμένους ή σε μερικές περιπτώσεις διεφθαρμένους καθηγητές και “τσικό” στελεχών κομμάτων και κομματικών στρατών. Σήμερα στεγάζουμε τον κάθε κομματικοποιημένο ΟΠΑΔΟ, που νομίζει ότι θα σώσει την παρτίδα με τα ευχολόγια, τα δόγματα και τις κομματικές αλχημείες ενός συστήματος που έχει αποτύχει, που καταρρέει, που αποδεδειγμένα έχει καταστρέψει την χώρα μας και εμάς τους ίδιους. Το πανεπιστήμιο σήμερα είναι η ΑΚΑΔΗΜΙΑ του κάθε κόμματος όπου βρίσκει έτοιμη δεξαμενή με τα νέα "βλαστάρια" της. Από την πλευρά των κομμάτων ΟΛΟΙ έχουν συμβάλλει βάζοντας ένα λιθαράκι (ή καλύτερα μαύρη πέτρα) σε αυτό.
Το Ελληνικό πανεπιστήμιο δεν ανήκει σε ΚΑΝΕΝΑ. Ούτε στους πρυτάνεις και καθηγητές, ούτε στις κομματικές παρατάξεις, ούτε σε οποιαδήποτε πολιτικό χώρο ή σκοπιμότητα, υπαρκτή ή ανύπαρκτη. Ανήκει σε όλους μας φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και οφείλουμε να το σεβόμαστε και να προσπαθούμε να το ανεβάσουμε όσο περισσότερο μπορούμε γιατί είναι ο ΝΑΟΣ που θα βγάλει τους αυριανούς επιστήμονες.Είναι ένας χώρος ελεύθερης σκέψης, γνώσης και μόρφωσης, αναζήτησης και πνευματικών "ζυμώσεων". Τουλάχιστον ΕΤΣΙ θα έπρεπε να είναι. Αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να "δολοφονήσουμε" πρώτα αυτή την ασυδοσία. Πρέπει να "σκοτώσουμε" την υποκρισία της δήθεν δημοκρατίας και την ψευτοκουλτούρα της τσάμπα επανάστασης νομίζοντας ότι κάθε κατάληψη (σαν αυτή των μεταναστών) αποτελεί «γροθιά στο κατεστημένο». Να είστε σίγουροι ότι στο τέλος, το εξυπηρετεί.


www.psema.gr 


Πηγή:fititis

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου